Çoban Çantası Sirkesinin Faydaları Biz sizi arayalým

Çoban Çantası Sirkesinin Faydaları

 

Çoban Çantası Sirkesinin Faydaları

Çoban Çantası Sirkesinin Faydaları

MAKALELER

Ana Sayfa   |  Mucizevi Bitkiler   |  ÇOBAN ÇANTASI   |  Çoban Çantası Sirkesinin Faydaları

Çoban Çantası Sirkesinin Faydaları


 

Çoban Çantası Sirkesinin Faydaları 

      
Yüzeysel kas yapısı rahatsızlıklarında ve iç kas yapısı hastalıklarında kullanılırsa faydası dokunur. Bunla ilgili makale aÅŸağıdadır


Çoban Çantası Sirkesinin Faydaları :

Åžifalı bitkileirimizden birisi olan çobançantası otu bir çok hahstalığa ÅŸifa saÄŸlıyor.Çobançantası otunun faydalarını kullanım ÅŸekillerini ve ne kadar tüketilmesi gerektiÄŸi bu yazımızda..
Çobançantası otunu faydaları ve kullanımı

1. Çobançantası Çayı, ÅŸiddetli adet kanamalarında, alışılmış tarihten 8-10 gün önceden baÅŸlayarak, günde 2 bardak bitki çayı içilir. Bu çay, ergenlik çağındaki adet kanamalarını düzenlemek için de kullanılır. Menopoz dönemindeki her kadın, 4 hafta boyunca günde 2 bardak içmeli, 3 hafta ara verdikten sonra devre devre yinelemelidir.

2. Bebek emziren genç anneler, memeleri ÅŸiÅŸtiÄŸinde bir süzgecin içinde buÄŸuda piÅŸirdikleri bitkiyi iki bez arasına yerleÅŸtirerek, kompres biçiminde uygulayabilirler.

3. Çobançantası ve kırkkilitotu eÅŸit karışımından hazırlanan ve günde 2 bardak içilen çay da, böbrek kanamalarında özellikle önerilir. Ama çobançantası (Ökseotu gibi), kan dolaşımını da düzenleyen bir bitkidir ve alçak tansiyonda olduÄŸu kadar yüksek tansiyonda da önerilir. Ökseotu çayı gece boyunca soÄŸuk suda bekletilerek demlendiÄŸi halde, çobançantası çayı haÅŸlanarak demlenir. Tansiyon normale dönene kadar, günde 2 bardak çay içilebilir.

4. Çobançantası yine öksürükotu gibi, Dölyatağı (Rahim) kanamalarında da etkili bir iyileÅŸtirme gücüne sahiptir. Bu tür hastalıklarda da çay, rahatsızlık sona erdiÄŸinde bırakılmalıdır.

5. Bu çok deÄŸerli bitki, yüzeysel kas yapısı hastalıklarının ve iç organ kasları gevÅŸekliÄŸinin tedavisinde çok önemli bir yardımcıdır. EÄŸer kas erimelerinde hiçbir çare bulunamıyorsa, bu bitki kullanılabilir. AÅŸağıda tarif edildiÄŸi ÅŸekilde hazırlanan çobançantası tentürü ile hasta organ günde birkaç kere ovulur ve içten de, günde 4 bardak Arslanpençesi Çayı içilir.

UYARILAR: Çobançantasının bilinen bir yan etkisi yoktur. Gebelik sürecinde kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

Çoban Çantası Sirkesinin Kullanım Biçimleri:

Çay Hazırlamak: Bir tatlı kaşığı dolusu bitki, orta boy bir su bardağı dolusu (200gr) kaynar suyla demlenir (kaynatılmaz), 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Yukarıda özel olarak belirtilen dozlar dışında genel olarak günde 2-3 bardak yeni demlenmiÅŸ çay, aç karnına veya öÄŸün aralarında soÄŸutulmadan içilir.

BuÄŸu (Buhar) Kompresi: Ä°ki avuç dolusu ince kıyılmış taze bitki, içine su kaynayan bir kabın üstündeki süzgece koyulur ve kapağı kapatılır. BuÄŸuda yumuÅŸayan bitkiler bir bezin arasına yerleÅŸtirilerek, hasta bölgeye uygulanır.

Çobançantası Tentürü: Bir cam ÅŸiÅŸeye veya kavanoza 50 gr ince kıyılmış kuru bitki koyulur, üstüne 1,2 litre (6 orta boy su bardağı) kanyak, votka, 35 derecelik etil alkol veya elma sirkesi (%4-6) ilave edilir (Hangisini tercih ediyorsanız). Kavanozda en az 3-4 parmaklık çalkalama alanı kalmalıdır. 14 gün boyunca hergün çalkalanarak güneÅŸte veya sıcak bir ortamda bekletilir. Süre sonunda birkaç defa ince, temiz bir tülbent veya ince bir süzgeç yardımı ile süzülerek, koyu rekli ÅŸiÅŸelerde saklanır.