Ağız Kokusu Ä°lacı Biz sizi arayalým

Ağız Kokusu İlacı

 

Ağız Kokusu İlacı

Ağız Kokusu İlacı

MAKALELER

Ana Sayfa   |  Mucizevi Bitkiler   |  Ağız Kokusu   |  Ağız Kokusu Ä°lacı

Ağız Kokusu İlacı

 

Ağız Kokusu İlacı

 

Ağız kokusu ilacı ile ağız kokusundan kurtulup mutlu bir yaÅŸam sürebilirsiniz.Bunla ilgili makalemizi mukakkak okuyunuz.

 

Åžu bir gerçekki kötü kokan bir ağıza neden olan yediÄŸimiz yemeÄŸin sonunda diÅŸlerimizin arasında kalan yemek parçacıkları olduÄŸunu biliyormuydunuz.YediÄŸimiz yemeÄŸin sonrasında diÅŸler arasında yemek artıkları vücudumuzda bulunan ve  koku yaratan bakteriler için bulunmaz bir fırsattır.
Neyse ki yiyeceklerin neden olduÄŸu ağız kokusu geçicidir ve birkaç yolla bu kokudan kurtulmak mümkündür.

 

1-DiÅŸlerinizi ve diÅŸetlerinizi koruyun
DiÅŸ çürükleri, diÅŸ eti iltihapları ağız kokusunun önemli nedenlerindendir. Ağız içi herhangi bir enfeksiyon bakteri üremesini artıracağı için daima ağız kokusuna neden olur. DiÅŸ ve diÅŸ eti hastalıkları önemli ölçüde kötü koku yapar. Bu sebeple diÅŸ hekiminizin önerilerini dinleyip mutlaka diÅŸ saÄŸlığı ve bakımına önem vermelisiniz. 


2-Sakız çiÄŸneyin
Tükürük ağız kokusu ile savaÅŸmanın en güçlü yoludur. Ä°çinde yemek parçacıklarını yerinden söküp mideye gönderecek güçlü enzimler, güçlü bakteri öldürücü antibiyotikler vardır. Bu nedenle ÅŸeker gibi bazı hastalıklarda, pek çok ilacın yan etkisi olarak ortaya çıkan kuru ağızlar daima kötü kokuludur. Sabahları niçin aÄŸzınızın kötü koktuÄŸunu merak ediyorsanız yanıt buradadır; gece boyunca tükürük salgısı azalır ve aÄŸzınızın içindeki yemek parçacıkları uzun süre burada durur. Bakteriler de onları afiyetle kullanır ve çürütür. Böylece sabahları aÄŸzınız kötü kokabilir. Åžekersiz sakız çiÄŸnemek tükürük salgınızı artırarak ağız temizliÄŸinize yardımcı olur. Nane ÅŸekerleri ve tatlı sakızlar genellikle iÅŸe yaramaz ve durumu daha da kötüleÅŸtirir. Ancak xylitol içeren sakızlar da bu konuda size yardımcı olabilir. 

3-Tarçın kullanın
Ä°çeceklerinizde ve uygun yiyeceklerinizde tarçın kullanabilirsiniz. Tarçın ağız içi bakterilerle mücadelede önemli bir silahtır. EÄŸer varsa tarçınlı ÅŸekersiz sakızlar da uygun bir öneri olabilir. 

4-Diş ipi kullanın
DiÅŸ ipi sayesinde fırçanın çıkaramadığı yerlerdeki bakteri ve yemek artıklarını sökebilirsiniz. Özellikle diÅŸ gövdeleri arasındaki dar bölgelerde biriken yemek artıkları hızlı bakteri çoÄŸalmasına neden olabilir. 

5– DiÅŸlerinizi (diÅŸ etleriniz, diliniz, yanaklarınızın iç kısmı da dahil) günde iki kere fırçalamayı unutmayın. Bol su için.


6– SoÄŸan ve sarımsak gibi ağız kokusu yapan yiyecekler yemeyin.


7– Bunları yedikten sonra diÅŸ fırçalamak ya da ağız losyonu kullanmak iÅŸe yaramaz, çünkü koku ciÄŸerlerinizden gelmektedir.