Biz sizi arayalım

SELÜLİTİN TEDAVİSİ

 

SELÜLİTİN TEDAVİSİ

SELÜLİTİN TEDAVİSİ



SELÜLİTİN TEDAVİSİ

https://www.bursabitkisel.com/bitkisel/greenstore-cellulite-krem

 

 

SELÜLİTİN TEDAVİSİ

Selülit tedavisinin en önemli ayağı masajdır. Masaj kan ve lenf dolaşımını harekete geçirir. Dokuların taze oksijen ile dolmasını sağlar. Selülit tedavisinde etkili olan iki tür masaj vardır.

Dolaşım masajları: Kan ve lenfatik dolaşıma yöneliktir. Bu masaj deri altı kan dolaşımını aktive ederek, dokunun canlanmasını sağlar. 

Lenfatik drenaj masajları: Bu masajlar özellikle lenf dolaşımı üzerinde etkilidir. Masajın, hem elle, hem de aletle uygulanan şekilleri vardır. Elle olan daha yüzeysel olurken, aletli masajın derinlemesine bir etkisi vardır. Her iki masaj sonunda da hücrelere bolca oksijen gidiyor ve toksinlerinizin vücuttan atılmasını kolaylaştırıyor.

Kullanacağınız antiselülit kremlerin yanı sıra evde kendi kendinize yapacağınız masajlarla selülite savaş açabilirsiniz. Selülit fırçası ile fırçalamak zamanla olumlu etkilerini gösterecektir

Evde masaj: Evde rahatlıkla yapabileceğiniz masajlarla da selilütle mücadele edebilirsiniz. Masaja kalçalarınızdan başlayın ve ellerinizle aşağıya ve yukarıya doğru daireler çizin. Daha sonra derinizi sıkıştırmadan baş ve işaret parmaklarınızın arasına alın veyoğurur gibi masaj yapın ve bu arada dizlerin iç tarafını unutmayın.

Azimliyseniz, her koşulda kendinize daha iyi bakabilirsiniz. Kuşkusuz bunlar usta bir masörün teknikleri kadar etkili olmayabilir. Ama hiç yoktan iyidir. En azından her an elinizin altındadır!

Selülit tedavisinde masaj oldukça önemlidir. Ancak bunun yanısıra rejim uygulanmadan, deneyimsiz ellerde sert ve oldukça kuvvetli uygulanan masajlar, yarardan çok zarar getirir. Selülitli bir cildi yoğurur gibi aşırı bastırarak yağ hücrelerini ezmek onları yok etmeye yaramaz. Doğru bir selülit masajı yüzeyde kalmalı ve acı hissi vermemelidir. Bu tür uygulanan bir tıbbi masaj, ancak deneyimli uzmanlar tarafından gerçekleştirilebilir. Derialtı kan dolaşımını iyileştirerek, damarların çapını daraltılır. Kanın damarlarda ilerlemesinde kas kasılmalarının önemi büyüktür. Selülit damarların çapını daraltarak kanın bacaklardan düzenli olarak akmasını sağlar. Ayaktan başlayarak yumuşak ve hafif hareketlerle diz, baldır ve kalçalara kadar devam edilir. Böylece bozuk kan dolaşımının yeniden düzenlenmesiyle, hücrelere daha iyi oksijen gitmesi ve toksik maddelerin vücuttan atılmasını sağlanır.

BİLİNçLİ OVMALISINIZ 

Gerek anti-selülit kremlerinin, gerek aromatik yağların dokulara etkisi, masajla kat kat artar. Uyluklarımız genellikle etlidir. Bu da masajı kolaylaştırır. Vücudumuzu bilinçli bir şekilde ovarak, uyluklarımızın pürüzsüzleşip güzelleşmesini sağlayabiliriz. Bu sandığınız kadar zor birşey değil. Aşağıdaki hareketleri özenle uygularsanız, deri altındaki kan dolaşımını ve lenf drenajını hızlandırabilirsiniz. Size tarif ettiğim tüm hareketleri önce bir bacağınıza, sonra diğerine uygulayın. Sıvazlayın kan dolaşımı canlansın... Yoğurun selülitler parçalansın...

* Yatağınızın üzerinde veya yerde temiz bir örtünün üzerinde oturun. Önce bacaklarınızı hafifçe kendinize doğru çekin. Sonra ellerinizi bir bacağın iki tarafını kavrayacak şekilde yerleştirin. Bilekten uyluğa kadar tüm bacağı enerjik bir şekilde sıvazlamaya başlayın. Ayaktan başlayarak, baldırlarınızdan yukarı doğru, dizleri atlamadan, uyluğun en üstüne kadar kesintisiz olarak sıvazlamaya devam edin. Kan dolaşımını canlandıran bu hareketi 10-15 kere tekrar edin.

* Sonra uyluğunuzu yoğurmaya başlayın. Ellerinizi sırayla kullanarak, ritmik hareketlerle, uyluklardaki etinizi sıkıp bırakın. Bu hareketler uyluklarınızı sıkılaştırır ve cildinizin pürüzsüzleşmesine yardımcı olur.

* Sonra sağ ve sol ellerinizle seri şekilde uyluğunuzu yeniden sıvazlayın. Bu hareketi yapmaya dizlerinizden başlayın uyluğunuza kadar devam edin.

* Uyluğun ön 
ve dış kısmına gevşek yumruklarla art arda vurun. Biliyorsunuz selülitli bölgelerde kan dolaşımı son derece fakirdir. Bu canlı hareketler kan dolaşımının derinin üst tabakalarına kadar çıkmasını sağlar.

* Şimdi dizin tüm çevresini hafifçe sıvazlayın, sonra parmak uçlarınızla dizkapağının çevresine dairesel basınçlar uygulayarak hafifçe masaj yapın. Bitirirken, dizin arkasını da yukarı doğru hafifçe sıvazlayın.

* Son olarak yeniden, her iki elinizle baldır kasını yoğurun. Kası kemikten öteye doğru sıkıp sıkıp bırakın, sonra hafifçe sıvazlayarak rahatlatın. Bacağın arkasından yukarı doğru çıkarken bir eliniz diğerini izleyerek seri hareketler oluşturmalıdır. 

DİĞER YÖNTEMLERİ

Cerrahi tedavi: Lipo-suction veya lipo-aspirasyon.
Tıbbı tedavi: Mezoterapi, Selulolilipoliz, Mezo-eloktroliz.

Korunmak için, yukarıda sayılan tedavilere ilave olarak her zaman uygun ve bilinçli egzersiz çok önemlidir...

Selülit tedavisinin ilk adımını protein yönünden zenginyağ yönünden fakir olan bir diyet ve yoğun egzersiz programı oluşturmaktadır. Kan dolaşımını hızlandıran su, aynı zamanda vücutta bulunan işe yaramayan toksinlerin de atılmasını sağladığı için selülit oluşumunu engellemektedir. 

Selülit tedavisinde taze sebze, meyve ve tahılları içine alan bir diyet programı da önerilmektedir. Tabii alkol, kafein ve karbonatlı içeceklerden, uzak durmak gerekmektedir.

Diyet yaparak fazla kilolardan ve vücutta biriken toksinlerden, vücudu arındırmak da mümkün. Sıkı bir egzersiz programı da şart.

Bunların dışında, banyodayken önce sıcak, sonra soğuk su ile duş almak ve duş sırasında selülitli bölgeleri fırça ile aşağıdan yukarıya doğru fırçalanmak da kan dolaşımını hızlandıracağından, selülitlere etkisi olmaktadır. Derinin kanla beslenmesini teşvik edin.Saunanın da yararı vardır.

Selülit İçin Aromatik Bitkisel Yağ Karışımları

Birbirinden güzel kokuları olan bitkisel yağ özleri, cilt tarafından kolayca emilir ve deriye nüfuz ederler. Bu yağların metabolizmayı vedolaşımı uyardıkları, vücutta biriken toksinlerin atılmasını kolaylaştırdıkları, insana zindelik verdikleri çok eski zamanlardan beri biliniyor. Gevşemek için kullanılan yağlarla, ağrı ve kireçlenmeler için kullanılanlar farklıdır. Bölgesel zayıflama ve selülit sorunları için hazırlanan karışımlar, kan dolaşımını hızlandırarak, yağların parçalanmasına yardımcı olurlar. Parçalanan yağlar, idrarla vücuttan atılır. Bu yağlar aynı zamanda cildimizi besler ve sıkılaştırır.

* 1 Tatlı kaşığına yakın susam yağı,
* 8-10 damla biberiye yağı,
* 6-7 damla melisa yağı,
* 8-10 damla kekik yağı,
* 7-8 damla portakal yağı

HAZIRLANIŞI : Bütün yağları söylenilen miktarda güneş götmeyen bir yede porselen bir kap içinde karıştırın.

KULLANIM ŞEKLİ : Hazırlamış olduğunuz yağı selülit olan bölgelere masaj yaparak yedirin. Daha sonra tüm tuhafiyelerden temin edebileceğiniz, ham ipek kese ile cildiniz pembeleşinceye kadar, dairesel hareketlerle masaj yapın. Bu işlemden sonra yağlamış olduğunuz bölgeyi streç filmle sarıp yürüyüş veya egzersiz yapın. Son olarak da, duşa girin ve yine o bölgeye masaj yaparak yağı vücudunuzdan temizleyin.

-Susam yağı
-Portakal kabuğu yağı
-Limon kabuğu yağı
-Biberiye yağı
-Kekik 
yağı
-Mersin 
yağı
-Defne yaprağı yağı 

Ayrıca ardıç, zencefil, ıtır, rafine edilmemiş zeytinyağı ve buğday çekirdeği yağı da kullanılabilir. Bu esanslar çok yoğun olduğundan mutlaka seyreltilmelidir. Yoksa yakıcı olabilirler. Hatta alerjiye bile yol açabilirler. Bunları masajda kullanabilmek için bebe yağının içinde, bire bir oranında seyreltmelisiniz. Seyreltmek için farklı yağlar da kullanılabilir. Ancak bebe yağını bulmak daha kolaydır. Kaç şişe aromatik yağı karıştıracaksanız, aynı miktarda bebe yağı kullanmalısınız.

Aklınızda olsun, bu yağlar birkaç haftadan fazla dayanmazlar. Bu nedenle bir kerede çok fazla miktarda karışım hazırlamayın. Aromatik yağlar çok çabuk buharlaşan uçucu sıvılardır. Bu nedenle kullandıktan sonra şişenin kapağını sıkıca kapatın. Hava geçirmez şişelerde, serin ve karanlık yerlerde saklayın.

-Yarım tatlı kaşığı zeytinyağı, yarım tatlı kaşığı susam yağı, 9-10 damla biberiye yağı, 12 damla kekik ve 9 damla portakal yağını karıştırıp banyodan önce selülitli bölgelere masaj yaparak iyice yedirin. Yarım saat kadar bekledikten sonra saf ipek bir kese veya normal bir kese ile selülitli bölge kızarıncaya kadar iyice keseleyin daha sonra sabunlanmadan ılık suyun altında duş alıp banyodan çıkın. Üç günde bir tekrarlayın. Selülitlerinizde gözle görülür iyileşme göreceksiniz.

-İki çorba kaşığı melisa yağı, iki çorba kaşığı adaçayı ve iki çorba kaşığı okaliptüs yağını bir kasenin içinde karıştırın. içine 10-15 adetdövülmüş aspirin ve 5 tane limonun suyunu katıp tekrar iyice karıştırın. Selülitli bölgenize masaj yaparak iyice yedirin ve mutfağınızda kullandığınız streç naylonla iyice sarın. Yaklaşık 1 saat bekledikten sonra vücudunuzu yıkayın.

(25 gram okaliptüs yağı + 25 gram melisa yağı + 25 gram adaçayı + 15 adet dövülmüş aspirin + 10 adet limon suyu.) Romatizmaağrısı için de çok faydalıdır.

-Aspirin, bebe yağı ve limon

-Günde 3 veya 4 bardak domates suyu içmek vücudu toksinlerden arındırır ve selülitlerin giderilmesinde yardımcı olur.

-Taze sıkılmış 1 çay bardağı limon suyunu bir çay bardağı su ile karıştırıp günde bir defa için 

-Yarım su bardağı zeytin yağı ve yarım çay bardağı ılık suyu karıştırın. İçine yarım çay bardağı da deniz suyu kattıktan sonra karışımı avucunuza alarak selülitli bölgenizi iyice ovarak yaklaşık 15 dakika boyunca masaj yapın ve ılık duş alın.

- Biberiye çayı, günde 2-3 bardak, tatlandırılmadan içilmelidir. Hamileler ve yüksek kan basıncı olanlar içmemelidir.

- Enginar yaprağı çayı için; 1 tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış yaprak, 1 bardak kaynar suyla haşlanır, 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3 bardak çay, aç karnına, tatlandırılmadan içilir.

Duvar sarmaşığının yapraklarını ufalayın ve bir litre sıcak suya katıp için.

- Erkeçsakalı çiçeklerini günde 4-5 kez demleyerek aç karna için. Fincan başına  iki tutam erkeçsakalı yeterli. Günde en az 1 bardak.

-Bir kilo şeftaliyi soyun robottan geçirin, bir demet maydanoz ekleyip 3 dk. haşlayın. İçerisine yeşil çay koyup, 4 tane limonsıkıyorsunuz. Bunu bir kavanoza koyuyorsunuz. Her gün bir su bardağı içiyorsunuz. Taze naneyle tatlandırıp içtiğiniz zaman çok faydasını göreceksiniz.

-Bir sürahiye su koyduktan sonra elmaları, limonları dilimleyip içerisine atıyorsunuz. Geceden sabaha kadar bekletiyorsunuz. Gün içerisinde bir su bardağı içiyorsunuz. Hem ferahlık veriyor hem de yağın yanmasını sağlıyor.

-Kırmızı pul biber-Büyük su yosunu lapası: 5 gram (1 çay kaşığı) kırmızı pul biber ile, 10 gram (2 çay kaşığı) büyük su yosunu tozunu karıştırın ve kafi miktarda zeytinyağı veya hintağı ile bir macun kıvamına getirin. Bir bandajın üzerine yayın ve selülitli bölgelere daha iyi etki etmesi için sıcak bir tamponla uygulayın.

Not: Chili türü biber cildi yakabilir. Bu yüzden kısa uygulamalarla başlayın ve düzenli olarak kontrol edin. 

Zencefil banyosu: 2 yemek kaşığı taze rendelenmiş veya toz zencefili 1 fincan Epsom tuzuyla karıştırın sıcak banyoda eritin 30 dakika. Bir selülit fırçası ile selülitli bölgeleri hareketlendirin.

-1LT suda 1 tatlı kaşığı rezene, anason, biberiye ekleyin, kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın.10 dakika kadar demlenmeye bırakın, karışımı gün boyunca limonla tüketin, etkisini kısa sürede göreceksiniz.....

SELÜLİT çAYLARI

-PAPATYA- REZENE-ANASON-SİNAMEKİ-BİBERİYE-FUNDA YAPRAĞI-KUŞBURNU-

NASIL YAPILIR
Yukarıda verilen malzemeler hepsinden eşit miktarlarda karıştırılıp bir kavanoza konur, her sabah bu karışımdan bir tutam alınarak yarım litre suda 15 dak kaynatılır, süzülerek içilir.

NELERE FAYDALIDIR 
BU çAY HERGÜN DÜZENLİ OLARAK 1 SU BARDAĞI İçİLDİĞİ TAKDİRDE 2 HAFTA İçİNDE SELÜLİTLERDE GÖZLE GÖRÜLÜR BİR AZALMA OLUR. çAYLA BİRLİKTE 1 TANE ANANAS YENİLDİĞİNDE, ANANASIN YAĞ YAKICI ÖZELLİĞİNDEN DOLAYI SELÜLİTLERDE İYİLEŞME HIZLANIR.

MALZEMELERİN İçİNDEKİ PAPATYA YUMUŞATICIDIR.

REZENE AĞRIYI KESER, SANCILARA İYİ GELİR.

ANASON MİDE GAZINI ALIR

SİNAMEKİ BAĞIRSAKLARI çALIŞTIRIR

BİBERİYE VÜCUTTAKİ YAĞI YAKAR

FUNDA YAPRAĞI VÜCUTTAKİ SUYU ATAR

KUŞBURNU KANI SULANDIRIR

KULLANIM ŞEKLİ
HER GÜN TOK KARNINA 1 SU BARDAĞI İçİLMELİDİR.1 AYLIK KÜR HALİNDE UYGULAYABİLİRSİNİZ..

-Selülitli bölgeyi hergün 10 dakika kayatuzu ile ovsunlar. Sonra ılık suyla duş alıp, mısır unundan peeling yapsınlar. Ayrıca aktarda satılan maydonoz tohumunu bi güzel kaynatıp hergün içsinler..

-Selülite karşı günde 5 meyve yemelerini ve yürüyüş yapmalarını ayrıca su jimnastiği..

Portakal yağı 
Buğday yağı 
Nane yağı
Susam yağı 
Yasemin yağı 
Anason yağı
Rezene yağı 
Lavanta yağı 
Limon yağı
Zambak yağı 
Keten yağı 
Ardıç yağı
Biberiye yağı 
Jojoba yağı

 

3 lü gruplar halinde yazdığımız bitkiyağlarını bire bir oranda bir kapta karıştırın. Selülitli bölgeye iyi bir masaj yapılarak sürülür. Seçtiğiniz yağla selülitli bölgeye masaj yaparak sürün. Günde 1 kez de, 2 günde bir de yapılabilinir. 1-2 saat sonra yıkanır. Hassas ciltler daha kısa bekletebilir. (Yosunlu sabunla yıkanır.)

-Deniz kumu iyi bir selülit önleyicidir. Kumun içeriğinde bulunan iyot cildinizi canlandırdığı gibi, kumun kendisi cildi ölü deriden arındırır ve selülitleri parçalamaya yardımcı olur. 

3 hafta boyunca günde 3 bardak domates suyu içmek de çok yararlı. Toksinlerden bu yolla kurtulabilirsiniz. 

Masaj reçetesi 
En önemli şey hamama gidin kese olun. Kese kan dolaşımını olumlu etkiliyor. Dolasıyla ondan selülit için yapacağım çözücü etkeni,

  • Eşit miktarda susam yağı
  • Limon suyu
  • 10 adet dövülmüş aspirin
  • 1 tatlı kaşığı okaliptus yağı

    -Karıştırılır. Sonra dairesel şekilde yukarı doğru masaj yapılır. Bol su içilir. çok yağlı gıdalardan ve şarküteriden uzak durulmalı. Bu da selülitin geçmesine neden olabilir. 
  • 1 kilo soyulmuş şeftali (robottan geçirin)
  • 1 demet maydonoz
  • Yeşil çay
  • 4 limon

Bunları  bir kavanozda koyuyorsunuz. Hergün 1 su bardağı içiyorsunuz. Bunu taze nane ile tatlandırıp içtiğiniz zaman çok faydasını göreceksiniz. Birazda bir sürahiyeye su, elmaları, limonları dilimliyorsunuz. Geceden sabaha bekliyorsunuz tadını veriyor. Gün içerisinde bir su bardağı içiyorsunuz. Hem ferahlık veriyor hem de yağın yakmasına yarıyor.

SELÜLİT MASAJI

Keten tohumu yağı, zeytinyağı ve çuha çiçeği yağı karışımına katacağınız bir parça kahve ile selülitli bölgenize masaj yapabilirsiniz.  Uzmanlar kahve içtiğinizde selülitinizin artacağını ancak dışardan uygulandığında tam tersine azaltacağını belirtiyor. 

Selülit kremlerinden faydalanmak istiyorsanız içinde alfa lipoik asit, peptidler, yeşil çay ve nar özütleri, zeytinyağı, gingko biloba, metilksantin, kafein, glukozamin, evening primrose oil, B vitamini, magnezyum, çinko gibi maddeler içerenlere yönelin. 

-Limon Yağı, Susam Yağı, Biberiye Yağı, Ardıç Yağı, Portakal Yağı, Kayısı çekirdeği Yağı, Üzüm çekirdeği Yağı, Ceviz Yağı, Zeytin Yağı, Okaliptus Yağı, Lavanta Yağı Mersin Yağı.

-Bu masaj yağı en az 3 hafta boyunca uygulanırsa 1-2 ay içinde sonuç verebiliyor.

Yarım  tatlı kaşığı susamyağı, yarım kahve kaşığı portakal yağı, 4-5 damla biberiye yağı, 10 damla kekik yağını temiz bir tabakta iyice karıştırın.

Sonra bu karışımı hafif derecede ısıtın (vücut ısısına yakın olması yeterli).

Selülit olan kısımlarınıza ellerinizle iyice yedirerek sürün ve iyice yedirdikten sonra hafif bir şekilde cildi kızartacak şekilde ham ipek keseyle veya kabak lifi gibi bir keseyle sertçe bastırarak en az 10-15 dakika süreyle masaj yapın.

Daha sonra yağlı selülitli bölgeyi mutfak streçiyle iyice sarın ve ardından ter atmak için spora veya egzersize gitmelisiniz.

En az 20 dakika boyunca aktif ve terletici hareket yaptıktan hemen sonra banyoda iyice ovalayarak temizlenin.

Eğer vaktiniz varsa bu işlemleri sabah ve akşam, Eğer yoksa da günde bir kez uygulamaya özen gösteriniz.

SELÜLİT MASKELERİ

Elma Sirkesi

Derecesi %4-6 civarında, 1 çay bardağı oğal elma sirkesi. 1 çay bardağı elma suyu. Elma sirkesi ve suyu 1:1 oranında karıştırın. İçine birkaç damla limon yağı ve biberiye yağı veya nane yağı eklenebilir. Bu karışımla selülitli bölgenize güzelce masaj yaptıktan sonra üzerini mutfağınızda kullandığınız streç naylonla iyice sarın. Üzerini naylonla ve onun da üzerini battaniyeyle kapatın. Yarım saat - 1 saat bekleyin. Sonra maskeyi yıkayın, nemlendirici bir losyon sürerek tekrar masaj yapın.  

Not : Bu sarma yöntemi selülitle savaşta oldukça etkili bir yöntemdir. 

- Ayrıca bu uygulamayı yaparken günde 1 bardak şekersiz greyfurt suyu da içerseniz daha çok fayda görürsünüz. Greyfurt selülitin düşmanıdır; yağları parçalar ve cildi canlandırır. 

Ballı Sirke Maskesi 
Eşit ölçülerde bal ve sirkeyi karıştırın, buğday unu ekleyip hamur yapın. Selülitli bölgeye uygulayın, yukarıdaki yöntemle 2 saat bekletin. Ertesi gün tuzsuz yağsız loru aynı bölgeye sürün, sarıp 2 saat bekletin. İşlemleri tekrarlayınca sonucu göreceksiniz. 

Beyaz Kil Maskesi 
1 paket kili suyla karıştırın, 5 damla limon, portakal, mandalina yağlarından birini ekleyin, 2 çorba kaşığı tarçın ekleyin. Selülitli bölgeye uygulayıp, yukarıda anlattığımız şekilde sarın. 20-30 dakika bekletin. Bu maske fazla yağların atılmasına ve problemli bölgenin pürüzsüzleşmesine neden olur. 

Yağ Maskesi 
20 ml zeytinyağı (badem, jojoba yağları da olabilir) + 3 damla limon yağı + 3 damla ardıç yağı + 3 damla lavanta yağı. İyice karıştırın, sorunlu bölgeye uygulayın. Yukarıda anlattığımız şekilde kompres yapın. 0.5 – 1 saat bekletin. Daha sonra yıkayıp nemlendirici sürün. 

Doğal Maskeler 
Sarmaşık yaprakları ile kırlangıç otu yirmi dakika süreyle suda kaynatılır. Süzülerek elde edilen posaya, yulaf unu karıştırılarak lapa kıvamına gelinceye kadar susam yağı ile yoğrulur. Hazırlanan lapa, temiz bir beze yaydırılarak sorunlu bölgeye konur. 

- Kayın ağacının kabukları bir saat süreyle suda kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvı bir kaba doldurularak dinlendirilir. Dinlendirilen sıvıdan, tedavi süresince vücudun selülitli bölgelerine iki saatte bir kompres yapılır. Ayrıca ısıtılan bu sıvı ile her gün banyo yapılır.

Selülitsiz bir bedene sahip olmak için beslenmenize dikkat etmeniz ve egzersiz yapmanız gerekiyor. 

KOYU RENKLİ SEBZE VE MEYVELER çOK FAYDALI

Öncelikle beslenme tarzınızı gözden geçirin.  Sık ve az yiyin, yağ-şeker-tuz alımınızı en aza indirin, sigara ve alkolle vedalaşın. Izgara ve buğulamalara ağırlık verin.  Balık, baklagiller ve tam tahıllar da beslenme planınızda yerini almalı.  Sebze ve meyvelerin özellikle koyu renkli olanlarını tüketin. Karpuz, domates, elma gibi koyu kırmızılar, üzüm, böğürlen gibi siyah-kırmızılar, ıspanak, brokoli, biber gibi koyu yeşiller antioksidan içerikleriyle son derece faydalıdır. Haftada en az 3 kez yürüyüş, bisiklet gibi 30-40 dakika sürecek aerobik aktivite yapmayı da alışkanlık haline getirin.

-Selülit için bitki çayı tarifi

Malzemeler:
3 yaprak melissa
3 avokadı yaprağı
Yarım çay kaşığı kadar funda yaprağı
Bir tutam zenfefil
Bir tutam kekik ve biberiye
2 yaprak sinameki
1 dilim limon
Saplarıyla birlikte 5-6 adet maydanoz

Hazırlanışı:
Limon dışındaki tüm malzememizi bir su bardağı kadar suya atarak kaynatın ve 4-5 
dakika kadar demleyin. Daha sonra kestiğimiz 1 dilim limonu taze olarak ekleyin 
ve şeker veya tatlandırıcı eklemeden sıcak halde için. Sıcak olması koşuluyla 
günde 2-3 defa, çok aç veya çok tok değilken içebilirsiniz. Yemeklerden 1-2 saat 
sonra içilmesi etkisini arttıracaktır.

Selülitden Nasıl Korunacaksınız?

Selülit; hareketsizlik, yanlış beslenme, dar pantolon ve etek giymek, çok sıcak suyla banyo yapmak ve güneşte uzun süre kalmakla ortaya çıkar. 
-Selülitten kurtulmak için zayıflayın; çünkü yağ depoları selüliti oluşturan baskıları artırır. 
-Sağlıklı beslenin
-Günde birkaç dakika ip atlamak, haftada iki-üç kez egzersiz (yürüyüş, jogging, bisiklet, yüzme) yapmak yararlı olur. 
-Gevşeme hareketleri yapın. 
-Kilonuzu koruyun. Günde 1500 kaloriden fazla almamaya çalışın.
- Vitamin ve mineral alın. A ve E vitaminleri deriyi düzgünleştirir, magnezyum metabolizmayı hareketegeçirir, fosfor ve silisyum dokuları kuvvetlendirir.
-Vücudun fazla suyunu atması için beyaz ve kırmızı turp, maydanoz, kereviz, çilek ve pilav yiyin.
-Tuz, şeker, alkol, sigara, koyu çay, çikolata, kızartma ve undan uzak durun.
-Sert sporlar, vücudun belirli bir kısmını çalıştıran ve düzensiz yapılan sporlar hiçbir işe yaramaz. -Selülite karşı en etkili sporlartempolu yürüme ve yüzmedir. Fakat tıbbi olarak, bütün sporlar içinde en iyisi jimnastiktir.
-Toksinleri ve zararlı maddeleri vücuttan atmak için, günde ortalama 1.5 litre su içmek gerekir. Ancak bu, herkes aynı miktarda su içecek demek değildir. çünkü her insanın gereksinim duyduğu miktar farklıdır. Genel olarak içilecek sıvı miktarı kiloyla da ilişkilidir. 90 kiloluk bir kişi fazla zorlanmadan bir günde 3 litre su içebilir. Oysa 50 kiloluk biri için bu miktar fazla gelebilir.
- En sağlıklı içecekler; su, soda, ıhlamur, ada çayı, sarı çay gibi doğal ot çayları, sıkma taze meyve suları, sıkma taze sebze suları,ayran.
-Vücudumuzda yer alan selülit kendi başına bir stres kaynağıdır. Vücudunuzu zorlayacak hareketlerden kaçının (aerobik, ağırlık kaldırma gibi). Daha kolay hareketlere yönelin. Örneğin; yüzme, dans... 

-Yiyeceklerinizi tuz yerine baharat, limon ve aromatiklerle tatlandırmaya bakın.
-Koyu kahve, koyu çay, gazlı içecek ve kola tüketimini kesin.
-Birleşiminde lif oranı yüksek beslenme tarzını seçerek toksik madde atılımını kolaylaştırın.
-Mutlaka günlük içtiğiniz su miktarını artırın.
-Rezene, elma kabukları ve yeşil çayı karıştırarak hazırladığınız bu nefis bitki çayını günde en az 4 kez içmeye çalışın.
-Mümkünse her gün bir demet maydanoz, bol bol kereviz, lahana ve enginar yiyin.
-Tatlı ihtiyaçlarınızı meyve, tatlandırıcı ile hazırlanmış meyve kompostoları ve sütlü tatlılardan karşılamaya çalışın.
-Şarküteri ürünlerinden, yağlı soslardan uzak durun.
-Kızartmalar yerine fırın, buğulama ve haşlama yemekleri tercih edin.
-Aşırı tuz ve yağ içeren şarküteri ürünlerinden, yağlı sos ve yemeklerden uzak durun.

-Stresten uzak durun. Stresli vücut yağlardan kurtulmak yerine onları korumaya yönelir.

Selülitlerden kurtulmak için, yaşam boyunca özen göstermek zorundayız. Her şeyden önce, kilo alıp vermekten kaçınmalısınız.Yürümek, merdiven çıkmak, yüzmek ve bisiklete binmek selüliti yok etmede yapılması gerekenlerin başında geliyor. Fazla kiloyu vermeden selülitle savaşmak boş bir çabadır. 

-Tuz ve yağ alımı kontrol edilmeli. Günde 60 gramdan fazla yağ alınmamalı ve bitkisel sıvı yağlar tercih edilmelidir.günlük 0,5 gr.'dan daha fazla tuz almayın 

-Bunun yanı sıra, şeker kullanımı da azaltılmalı. 

-Kahve fazla içildiğinde küçük kan damarlarının daralmasına neden olacağından selülit oluşumunu kolaylaştırır. Bu nedenle kahve mümkün olduğunca az tüketilmelidir.

-Beslenmeye bol miktarda salata ve taze sebze eklenmelidir.

-Yemek aralarında birşey içmemeye özen gösterin. Yemek ve meyve arasında en az 2 saat geçmelidir. Beraber yendiğinde yağ emilimi artabilir.

-Şişede, kutuda satılan kola ve meyve suyu gibi konserve edilmiş içecekler, siyah çay, kahve çok az içilmelidir. En iyisi içmemek.

-Turşu suyu, sirke, şalgam suyu gibi tuzlu içecekler (tuzlu ayran dahil) asla içilmemelidir.

-Hamur işi tatlılar, tuzlular, çikolata, gofret, kakaolu fındıklı tatlılar, bisküviler yenmemeli. Tatlı ihtiyacı az miktarda dondurma veya sütlü tatlılarla giderilmeli.

- Konserve edilmiş ve salamura yapılmış yiyeceklerden uzak durmalı.

-Protein kaynağı olarak, süt, yoğurt, peynir fazla alınmamak şartıyla yumurta yenmeli.
Patates, pirinç, elma, havuç su tutucu gıdalardır, bunlardan tüketmemeye gayret edin. 

-Dil peyniri hariç diğer peynirleri suda bekleterek yiyin.

-Et olarak daha ziyade yağsız ürünler tercih edilmeli.

-Her yemekten önce çok az yağlı dolu dolu her çeşit salata tercih edilmeli.

-Etlerin yanında haşlanmış sebze, ayrıca haftada 5 gün sebze ağırlıklı beslenmeli. Sebzeler, az etli, tavuklu pişirilebilir ve az sıvı yağ konulabilir.

-Yürüyün, bisiklete binin, yüzün, dans edin ve sakın kambur oturmayın!

Dik oturun:Sürekli yüksek topuklu ayakkabılar giyinmek, yanlış yürümek ya da kambur oturmak, selülitin oluşma nedenleri arasında. Bu gibi durumlar, toplardamarlarda ve lenf damarlarında kanın geriye doğru akışını olumsuz yönde etkiler. Özellikle, yanlış oturma şeklinde iç organların sıkışmasına neden olur. Böylelikle, zehirli maddeler vücuttan çabuk çıkamaz ve atık maddeler dokularda toplanır. Selülit sorununuz olsun istemiyorsanız, dik oturmayı kesinlikle ihmal etmeyin.

Yürümeyi unutmayın:Tempolu bir yürüyüş kalça bölgelerindeki kan akışını hızlandırarak, selülitli görünümün azalmasını sağlıyor. Yürüyüş aynı zamanda kalçada biriken yağları eriterek, cildin pürüzsüz bir görünüme kavuşmasına yardımcı oluyor.

Güneşte kalmayın:Fazla güneşte kalmak selüliti artırıyor. Saat 10.00 ila 14.00 arasında güneşlenmeyin. Güneşten koruma etkisi 15'ten yüksek koruyucular kullanın. Güneşlenmek yerine bronzlaştırıcı kremlerden de yararlanabilirsiniz. Daha koyu bir cilt selülitin görünümünü maskeleyebilir.

Egzersiz yapın:Selüliti azaltabilecek en iyi yol egzersiz yapmaktır. Özellikle haftada en az üç kez 35 dakika sürecek aerobik aktivite yapın. Yürüyün, bisiklete binin, yüzün, dans edin. Daha uzun ve daha sık aerobik aktivitelerinin daha az selülit demek olduğunu hep hatırlayın. Aerobik çalışmalar iyi ve planlı yapıldığında gergin ve formda tutar, kilo verdirir, cilt ve cilt altı yağları uzaklaştırır, genç, gergin ve düzgün bir cilt görünümü sağlar.

ENZİMLER

Enzimler tam bir yağ yiyicidirler. Bu enzimler elmada vardır ve yiyeceklerin hiçbir engelle karşılaşmadan değerlendirilmesini ve nakledilmesini sağlarlar. Böylelikle yağ depolarında daha az birikirler. Elmayı iyice çiğneyin, çünkü enzimlerin faaliyeti ağızda başlar.

Selülitlerden kurtulmak için yapılabilecek egzersizler var mı?

Ellerinizde belirli bir ağırlık olmadan da bu egzersizi yapabilirsiniz. Yalnız bel problemi olanlar bu egzersizi çok dikkatli yapmalıdır. çünkü hareket dengesiz bir egzersiz olduğu için tutarsız bir hareket sakatlıklara yol açabilmekte. Ellerimizi belimize koyuyoruz. Sağ ayağımız ve sol ayağımızda sayarak haftanın 3 günü sırayla 8-10 ve 12 tekrardan oluşacak şekilde hareketimizi yapıyoruz. Bu hareket aynı zamanda bacak ve kalça kaslarını kuvvetlendirmeye yarıyor. Sağa sekiz sola sekiz olmak üzere toplam iki set yapıyoruz. Tabi bu başlangıç seviyesi. Bu hareketi yaparken bütün ağırlık kalça, bacak ve bel altı kas gruplarında oluşuyor. Bu yüzden hareketi oldukça dikkatli ve yavaş yapmalıyız ki sakatlıklara maruz kalmayalım. Elinizde bir materyal kullanmak istediğinizde, küçük bir topunuz da olsa bu işinizi görecektir.

Ayakları omuz genişliğinde açıp, nefesle birlikte, bel altı kas grubundan aşağı doğru düşüyorum. Bu hareketi bel dik bir şekilde çok yavaş yapıyoruz. Bel rahatsızlığı olanlar yine dikkatli davranmalıdır. Nefesle birlikte kalkıyoruz. Bütün vücut ağırlığım kalça ve bacak kaslarımda. Bu kan dolaşımımı hızlandırarak hem bacaklarımızın kuvvetlenmesinde hem de yağların yakımında etkili olacaktır. Kalça ve bacak kaslarımızın çalışmasını sağlayan aynı zamanda bölgesel bir çalışma olarak verebileceğimiz bir egzersiz. Ellerimizi omuz genişliğinde açıp hareketi kalçadan yapıyoruz. Ayağımızı kaldırdığımızda diz pozisyonumun 90 derece olması gerekiyor ve bütün ağırlığı kalçamızda hissediyoruz ve popomuzu sıkıştırıyoruz. Dizimi kaldırdığımız zaman kalçayı sıkıştırıyoruz. 3 sn. bekliyoruz ve bacağımızı indiriyoruz. Başlangıç seviyesi olarak özellikle egzersiz yapmayanlar için 8 tekrar veriyorum.

 

 

ender, ender saraç, ibrahim, ibrahim saraçoğlu, saraçoğlu, saracoglu, ender saraç, saraç, dr saraç, dr saraçoğlu, mehmet oz, mehmet öz, ömer çoşkun, mustafa eraslan, eraslan, selulit, seluluit,çatlak, kalça, bacak, portakal, cilt, sıkılaştırıcı, bitkisel, tedavi, bursa,

İLGİLİ ÜRÜNLER

BB Biber Yağ Yakıcı JEL

150.00 TL

BB Biber Yağ Yakıcı JEL

BB Kozmatik Leke Karşıtı Krem

250.00 TL

BB Kozmatik Leke Karşıtı Krem

BB Kozmetik Aloe Vera JEL

150.00 TL

BB Kozmetik Aloe Vera JEL

BB kozmetik Anti Age Kırışıklık Kremi

250.00 TL

BB kozmetik Anti Age Kırışıklık Kremi