Biz sizi arayalım

Prostat Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

 

Prostat Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Prostat Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri



Prostat Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

 

Prostat Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri
 
PROSTAT BELİRTİLERİ NELERDİR
Prostat belirtileri nelerdir? Sorusuna yanıt olarak prostat hastalığında diğer hastalıklarda olduğu gibi çeşitli belirtileri dikkat çeker ve farkedilen bir hastalıktır. Bu makalaede sizlere prostat belirtileri hakkında bilgiler ve bu belirtilerin oluşumsebepleri hakkında bilgiler yer alıyor.
 
Prostat Belirtileri Nelerdir?
 
1- İdrar belirtileri:
İdrar yolları tıkanma derecesine göre belirtiler verir. Önceleri idrar çapı azalır ve idrar akımı yavaşlar. Ayakta veya oturarak idrar yaparken hasta ileriye doğru idrarını yapamaz. İdrar kesik kesik gelir. İdrar damlalar halinde akar. Tuvaletten dönüşte tamrahatlama yoktur. Mesanede hala idrar varmış hissi olur.
İdrar gelmesi için bir miktar beklenir. İdrar yapma yavaşladığı için idrar yapma süresi uzar. Mesanede idrar kaldığı için idrar varmış gibi olur. Sık sık idrara çıkılır.
İdrarda kanamalar meydana gelir. Tabloya iltihapta karışırsa şikayetler daha çok artar. Gece idrar kalkmalar olur. Normal insan geceleyin ya idrara çıkmaz veya bir defa kalkabilir. Fakat prostatı büyüyen hastada 3 den fazla gece idrara kalkma olur.
 
2- Genel Belirtiler:
İdrarın tamyapılmaması sonucu böbrekler kadar varan bir idrar durgunluğu vardır. Bu nedenle bele vuran ağrılar meydana gelir. Kanda üre yükseleceği için buna bağlı belirtiler gelişir: Bulantı, kusma, uyku hali, kilo kaybı olur.
İdrar kesesi çok şişecek olursa karın alt tarafında şişkin olarak ele gelir. Üzerine bastırılırsa idrar kaçırması olur.
 
3-Laboratuar bulguları:
İdrarda kanama veya iltihap hücreleri görülür. Kanada üre ve kreatinin artmıştır.
 
4- Rontgen Tetkiki:
Düz böbrek filmi fazla bir şey göstermezse de ilaçlı film idrar kesesinin doluluğunu prostatın büyüklüğünü ve hepsinden önemlisi artık idrarı gösterir. Film çekildikten sonra hasta idrar yaptırılır ve tekrar flimçekilir. Bu son filmde ne kadar idrar kaldığı görülmüş olunur.
 
5- Sistoskopi:
İdrar yolundan sokulan ışıklı bir aletle idrar kanalına ve mesane içerisine bakılır.
 
6- Ultrasonografi:
Bu tetkikte prostatın büyüklüğünü ve artık idrarı göstermesi bakımından önemlidir. Aletin makattan sokularak yapılan bir çeşidi daha vardır ki daha detaylı bilgi verir. Ayrıca prostatın kanseri ile normal büyümesi arasındaki farkı ortaya koyar.
 
PROSTAT TEDAVİ YÖNTEMLERİ
 
Prostat tedavi yöntemleri nelerdir? Sorusuna yanıt olarak bu makalede sizleri aydınlatmak amaçlı prostat tedavi seçenekleri ve bu prostat hastalığının tedavi yöntemlerinin neler olduğu hakkında faydalanacağınız bilgiler yer alıyor.
Birinci olarak antimikrobiall tedavi uygulanır. (sulfonamidler,florokinoloinler) hastaların yaklaşık % 40 ında semptomlarında anlamlı düzeyde iyileşme meydana gelmektedir. Bunun yanında prostat masajı(tekrarlayan),areseptör blokürleri tedavi protokolüne eklenebilir.Bu tedavilere rağmen iyileşme olmuyorsa,sık sık idrar yolları enfeksiyonu oluyorsa .prostat taşları radyolojik olarak tespit edilmiş ise tedavi cerrahi olup TUR-P,AçIK PROSTATEKTOMİ uygulanır.
 
PROSTAT TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?
 
A-KONSERVATİF TEDAVİ;
Baharatlı gıdalar,asitli gıda ve içeçekler,alkol ve kafeinden uzak durulmalıdır.Stress ve anksiyete uyandıran durumlardan uzak durulmalıdır. Tekrarlayıcı perineal travmalardan uzak durulmalıdır(bisikletle binmek, ata binmek,sert sandalyeye oturmak vs) Sıcak oturma banyosu yapmak
 
B-ANTİBİYOTİK TEDAVİ;
Yaklaşık 4 haftalık antibiotik tedavısı(kınoloınler.tetrasiklin.klarıtromısın vs) anlamlı derecede klinik iyileşme olduğunu göstermiştir.
 
C-RESTEPÖR BLOKÜRLER:
( tamsulosin.terazosin.dokzasosın.vs)
 
D-ANTİ İNFLAMATUAR TEDAVİ;
Özelikle selektif COX 2 inhibitörlerinin 6 haftalık uygulanması hem ağrı , hemde yaşam kalitesinde anlamlı düzeyde iyileşme olduğu gösterilmiştir.
 
E-FİTOTERAPİK AJANLAR;
Özellikle arı polen özü,.testere yapraklı palmiye.,çinko preparatları kr.prostatlı hastalarda faydalı olabileceği gösterilmiştir.Ancak şu anda kesin olarak bir araştırma bulgusu yoktur.
 
F- MİNİMAL İNVAZİV YÖNTEMLER;
Transüretral balon dilatasyonu, prostatın transüretral iğne blasyonu (TUNA), transüretral lazer terapi,transüretral hipertermi,transüretral mikrodalga termoterapisi gibi yöntemler,hastalardaki semptomları iyileştirebileceği ortaya konmakla birlikte çalışmalar devam etmektedir.
 
4 - ASEMPTOMATİK İNFLAMATUAR PROSTATİT(KATEGORİ 4):
 
Bu hastalar tanım olarak asemptomatiktir. Tanı ; patolojık muayene,tur-p örnekleri,prostat biyopsilerinin histolojik incelenmesi ve infertil erkeklerdeki mikroskopik semen analizleri ile konur.Özellikle biyopsilerde prostat ınflamasyonunun tespit edilmesi durumundaki PSA düzeylerinde hafif düzeyde yükselme olan bazı erkeklerde ve belki de lököspermisi olan seçilmiş infertil erkeklerde antibiotik tedavisi yada antiinflamatuar ajanlar endike olabilir.
 
ETİKET : prostat iltihabı bitkisel tedavi, prostat kanseri bitkisel tedavi, prostat için şifalı bitkiler, prostat bitkisel ilaç, prostat için bitkisel çözüm, prostat hastalığı, brokoli kürü prostat, doğal prostat tedavisi, prostat büyümesi bitkisel tedavi, prostat tedavisi yapan hastaneler, ibrahim saraçoğlu prostat tedavisi, prostata bitkisel tedaviler, prostat lazer tedavisi, prostat bitkisel tedavisi, prostat tedavisinde brokoli, kronik prostat tedavisi, kronik prostat tedavisi nedir

İLGİLİ ÜRÜNLER

ATASAGUN Vital FORESTAD Yakıotu İçeren Takviye Edici Gıda

400.00 TL

ATASAGUN Vital FORESTAD Yakıotu İçeren Takviye Edici Gıda

Max48 (10 lu kapsül)

150.00 TL

Max48 (10 lu kapsül)

zzBalen Kabak Çekirdeği Yağı 250 ml

67.00 TL

zzBalen Kabak Çekirdeği Yağı 250 ml

Benzer Makaleler