Biz sizi arayalım

Gül hastalığı nedir ne gibi önlemler alınır ?

 

Gül hastalığı nedir ne gibi önlemler alınır ?

Gül hastalığı nedir ne gibi önlemler alınır ?



Gül hastalığı nedir ne gibi önlemler alınır ?

GÜL HASATALIĞI NEDİR NE GİBİ ÖNLEMLER ALINMALI ?

 

 

Yüzde kızarıklık ve sıcaklık hissiyle kendini gösteren gül hastalığında, en etkili tedavi yöntemi hastalığa neden olan etkenlerden; sıcaktan, güneşten, saunadan ve yanlış kozmetiklerden uzak durmak.



•    KIZARIKLIĞI CİDDİYE ALIN:
 Yüzümüz, duygularımızın yansıdığı organımızdır. Sevinç, üzüntü ve kızgınlık gibi duygularımızı yüzümüzdeki ifadelerle ve cildimizin görüntüsüyle çevremize yansıtırız. Bazen bu görüntü bizleri zor duruma sokabilir. Duygularımızı saklamamız gerektiği durumlarda bile bizlere sıkıntılı dakikalar yaşatabilir. Yüzümüzdeki kızarıklık ve hissettirdiği sıcaklık duygularımızı ele verebilir. Ama bazen bu kızarıklıklar masum olmayıp gül hastalığı değimiz bir cilt hastalığının başlangıcı da olabilir,
 
•    BURUN VE GÖZÜ DE ETKİLER:
 Gül hastalığında; yüzde sıcaklık hissi, kızarıklık, damar genişlemesi ve iltihabi sivilcelerle kendini belli eden kronik bir cilt hastalığıdır. Kızarıklıklar başlangıçta çıkıp sönme gösterir, hastalık ilerlediğinde ise kalıcı bir görüntüye neden olur. İlk görüldüğü bölge yanakların yan kısımlarıdır. İlerlediğinde ise alın ve burna doğru yayılma gösterir. Burunda yağ bezleri genişler ve rinofima diye isimlendirilen kabarıklık, şiş ve ödemli bir görünüm olur. Gözler cildimiz dışında hastalıktan etkilenen bir diğer organdır. Gözlerde yanma, batma ve göz kapaklarında hassasiyete neden olur.


•    AçIK TENLİLER DİKKAT:
 Gül hastalığında; orta yaşlı ve açık tenli kişilerde sık görülür. Koyu cilt yapısındaki kişilerde ciltteki yoğun melanin nedeniyle kızarıklık baskılanır ve daha hafif görünür.
 
•    ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ: 
Hastalık kronik özellik gösterdiğinden erken teşhis edilip hemen tedaviye başlanması hastalığın ilerlemesini engeller. Gül hastalığının nedeni bilinmiyor. Genetik faktörler, stres, parazitler, bakteriler hastalığın oluşmasında etken olabileceği düşünülen şüpheli sebeplerdir.

  •    İLERLEMESİNİ ÖNLEYİN: Hastalığının kesin tedavisi bulunmamaktadır. Gül hastalığı  kronik bir seyir gösterdiğinden kişilerin hastalıkları hakkında bilgi sahibi olmaları, alevlendirici sebeplerden kaçınmaları ve bunu yaşam tarzı olarak benimsemeleri gerekir. Tedavide iki strateji belirlenir; hastalığın ilerlemesini engelleyen önlemler ve mevcut şikayetleri hafifletici tedaviler.

 

ETİKETLER :Rinofima ,Melanin ,Bursa Bitkisel .

ender, ender saraç, ibrahim, ibrahim saraçoğlu, saraçoğlu, saracoglu, ender saraç, saraç, dr saraç, dr saraçoğlu, mehmet oz, mehmet öz, ömer çoşkun, mustafa eraslan, eraslan, bursa, bursa bitkisel, mnc, greenstore,bitkisel ilaçlar, bitkisel macunlar, şifa, şifa market, bomm, bitkisel tedavi, bursa şifa, bayiler, bayilik, toptan, bitkisel tedavisi, cinsel, afrodizyak, adres, adresi, makale,makaleler

İLGİLİ ÜRÜNLER

zzBalen Çörek Otu Yağı organik  250 ML

110.00 TL

zzBalen Çörek Otu Yağı organik 250 ML

zzHerbalGold Çörekotu Ekstrakt 60 Kapsül

175.00 TL

zzHerbalGold Çörekotu Ekstrakt 60 Kapsül