Biz sizi arayalım

Alzheimer Hastasının Eşyalarının Çalındığı Sanması ile Nasıl Baş Edilir?

 

Alzheimer Hastasının Eşyalarının Çalındığı Sanması ile Nasıl Baş Edilir?

Alzheimer Hastasının Eşyalarının Çalındığı Sanması ile Nasıl Baş Edilir?



Alzheimer Hastasının Eşyalarının Çalındığı Sanması ile Nasıl Baş Edilir?

 

 

Alzheimer Hastasının Eşyalarının çalındığını Sanması ile Nasıl Baş Edilir?

Hastalık yüzünden oluştuğu için suçlamaları kişisel olarak almayın ve alınmayın.
 
Hastanın eşyalarını nereye saklandığını ya da nerede tuttuğunu bulmaya çalışın.
 
Hastanın dolaplarını ve çekmecelerini kilitli tutun, eşyalarını saklayabileceği yerleri olduğunca azaltın.
 
Hastanın düzenli bir evi olması kayıp eşyalarını bulmasında kolaylık sağlar. Hastanın dolaplarını, çekmecelerini dağınık tutmayın.
 
Hasta eşyalarını alışılmadık yerlere koyabileceğinden eşya yerlerini boşaltmadan önce mutlaka çöp kutusunu, fırınını, buzdolabını, şilte altlarını ve çamaşır sepetini, ayakkabılarının içini kontrol etmeyi ihmal etmeyin.
 
Hastanın unutkanlığı yüzünden gerçekten kaybedilebileceği anahtar, cüzdan, gözlük ve önemli evrakların mutlaka yedeklerini bulundurun.
 
Hastanın stokladığı yiyeceklerini ve kayıp eşyalarını hasta ile birlikte aramaya özen gösterin. Hastanın hasta olmadan önce eşyalarını emniyet amaçlı nereye koyduğunu hatırlayın.
 
Hastanın eşyasının çalınıp çalınmadığı hakkında hasta ile kesinlikle tartışmayın. Hastanın duygusal durumuna (korkusu, öfkesi, moral bozukluğuna) kesinlikle cevaplar verin. Hastanın endişelerini mutlaka ciddiye aldığınızı ve anladığınızı ikna edin ve rahatlamasını sağlayın ve bunu gözlemleyin .
 
Yaşanan olay gerçek olmasa da hastanın duyguları kesinlikle gerçektir. Yaşanan olaylar yüzünden olumsuz duygular üstünde fazla durmayın. Olumsuz duygular üzerinde fazla durmanız olumsuz duyguyu daha da güçlendirir. ‘Cüzdanın kaybolduğu için üzgünsün. Üzülme. Birlikte arayalım, haydi’, deyin.
 
Hastanın nesnelerini biriktirip saklaması bir tür endişelerini giderici bir davranış olduğundan kesinlikle cesaretini kırmayın. Saklaması için zararsız, güvenli ve uygun nesneleri ortada bırakın. Hastanın evinde temizlik yaptığınızda biriktirdiği eşyaların çok azını bırakın ki bu birikimine yeni eşyaları katma ihtiyacı azalsın.
 
Hastanın önemli kağıtlarını ve belgelerini çok güvenli bir yerde tutun. Hastanın cüzdanında az miktarlarda parasını bırakın.
 
Hasta için yiyecekleri saklanan yerleri düzenli olarak temizleyin. Küçük olmasındansa büyük el çantaları gibi rahat ve alternatif saklama yerleri sağlayın.
 
Hastalıktan dolayı kişi suiistimale çok açık bir hale getiriyor. Bu yüzden hastanın gerçekleri de bazen haber vereceğini kesinlikle göz ardı etmeyin.

İLGİLİ ÜRÜNLER

Herbalgold Kolojen 60 tablet

450.00 TL

Herbalgold Kolojen 60 tablet